Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Divat!!!

Divat.......

Öltözkösési tippek***

Ha tetszik a tipp próbáld ki****

Az öltözködésről és a színekről szeretnék mesélni nektek.

Eddig is így volt, de az új energiában sokkal inkább így van, hogy a ruha, amit viselünk nagy jelentőséggel bír. Ha tudatosak vagyunk, legyen tudatos az öltözködésünk is. Ne csak úgy felvegyünk valamit, hanem amit viselünk, fejezzen ki bennünket.

A ruha felveszi a rezgésünket, és megmutatja, hogy is érezzük magunkat az életünkben. A színtudatos öltözködés is egy önkifejezési mód.

Látni fogjátok, hogy semmi köze a divathoz, és az, ha valaki jólöltözött, egyáltalán nem azt jelenti, hogy a legutolsó divat szerinti ruhákban jár, persze nem jelent ódivatút sem.

A Bauhaus egyik festő tanára, Johannes Itten a húszas években egyszer azt a feladatot adta tanítványinak, hogy fessenek harmonikus színsorozatokat. Meglepődve vette észre, hogy mindegyik diákja mást tartott harmonikusnak, és az általuk használt színek megegyeztek a saját színeikkel. Azaz a hajuk, bőrük, szemük színeivel, tónusban és intenzitásban egyaránt.

Ő volt az, aki rávilágított arra, hogy ahogy az év négy évszakból áll, ugyanúgy az emberek -bőrük, hajuk, szemük színe alapján – négy csoportba oszthatók. Tavasz, nyár, ősz, tél – színei kísértetiesen emlékeztetnek a négy évszak természet által meghatározott színeire.

Neveltetésünk során ízlésünket befolyásolják szüleink, tanáraink, környezetünk.

Ám a természet a legjobb tervező. Arcunk, hajunk szemünk színe tökéletes összhangban van.

A szín- és stílustanácsadás szülőhazája Hollywood volt. A módszer először csak színészek számára volt hozzáférhető. Később az üzletemberek és a politikusok is rájöttek, hogy a harmonikus külső kialakítasánál nagyon fontosak a Szinek.

Tulajdonképpen mindenki minden szint hordhat, csak azt kell eldöntenie, hogy az adott szín hideg vagy meleg, világos, vagy sötét, tiszta, vagy tört árnyalatát kel választania.

Ennek megfelelően:
Tavasz: meleg – telített (tiszta) – világos
Nyár: hideg -telítetlen(tört) – világos
Ősz: meleg – telítetlen(tört) -sötét
Tél: hideg – telített(tiszta) – sötét
Tavasz típus

Ők az aranyszőke, vagy vörös hajúak. Arcbőrük világos porcelán, vagy krémszínű. Szemük türkizkék, meleg zöld, világosbarna.

Stílusuk fiatalos. Ők az örök ifjak.

Ruháik színei legyenek melegek, élénkek, világosak. Nekik legjobban állnak a drappok, világos melegsárgák, türkizek, és világos barackos árnyalatok. Fekete helyett tengerészkék, fehér helyett a krémszín ajánlott.
Nyár típus

Ők a hamvas barna, hamvas szőke hajú emberek. Arcbőrük világos, rózsaszínes, szemük szürkéskék, szürkészöld, szürkésbarna.

Stílusuk visszafogottan elegáns.

Ruháik színei legyenek törtek, hidegek, és világosak. A nyár típusú ember szekrénye tele van kék holmikkal. Fekete helyett szürkét, tiszta fehér helyett pedig tört fehéret kell viselniük. Fontos színek a rózsaszín, mályva, és a bordó.
Ősz típus

Meleg barna, vagy vörös hajú emberek. Arcbőrük meleg, barnás árnyalatú.

Szemük meleg barna, zöld.

Stílusuk természetes, barátságos.

Ruháik színei meleg, tört árnyalatúak és sötétek legyenek. Legjellemzőbb színeik a meleg sárgák, rozsdabarna, olajzöld, petrolkék. Fekete helyett mély sötétbarna, fehér helyett vajszín ajánlott. Jól áll a sötét barackrózsaszin, és a narancs piros.
Tél típus

Ők a hamvas barna, szürkés fekete, ezüstszürke hajú emberek.

Arcbőrükben hideg tónus figyelhető meg. Szemük szürkéskék, sötétbarna.

Ez a típus tiszta, hideg Szinekben fest a legjobban, erős kontrasztokkal. Stílusuk színpadias, extravagáns.

Ruháik. színei legyenek hidegek, élénkek és sötétek. Legjellemzőbb színeik a tiszta piros, tiszta kék, és a zöld. Nagyon jól áll nekik a színek jeges árnyalata. A fekete és a vakító fehér egyedül a téltípusnak áll jól.

Persze vannak keverék típusok is. Hogy ki melyik csoportba tartozik, azt színes kendőkkel lehet megállapítani. Természetesen az sem mindegy, hogy a kiválasztott szín milyen anyagon, milyen mintával van jelen.

A tavasz és az ősz alapvetően meleg hangulatáról önkéntelenül a földnek, mohának, a fáknak a színeire, felületére gondolunk.

Az évszakelmélet alapján ez annyit jelent, hogy a természetben előforduló felületek inkább a tavaszra és az őszre jellemzőek, így különösen jól állnak a tavasz- és ősz típusnak.

A két típus csak a felületek rusztikusságának fokát tekintve különbözik: az őszhöz tartoznak a durvább, a tavaszhoz a finomabb felületek.

Mivel a hidegről akaratlanul is a fényes kövek, a jég, a hó, a víz, és a fémek sima alig strukturált felülete jut eszünkbe, kézenfekvő, hogy ezeket a hideg évszakokkal a nyárral és a téllel kapcsoljuk össze. És valóban: mindazok a színek, melyeket a két hűvös típusnak jól állnak, nagyszerűen érvényesülnek sima felületeken. A különböző anyagfelületeken más-más minták érvényesülnek jól.

A sárga meleg, világos és derűs, a tavasz árnyalatainak alapszíne. Mivel a kevésbé rusztikus felületek illenek a tavaszhoz, ez azt jelenti, hogy a sárga a finomabb, simább felületű anyagokon a legszebb. pl. selyem, krepp zsorzsett, dzsörzé,kasmir, gabardin, vászon, pké, ripsz, kord

A vörös meleg, élénk és barátságos, s az ősz színeinek alapszíne. Mivel az erősen rusztikus anyagok passzolnak az őszhöz, a vörös ezeken az anyagokon érvényesül a legjobban. pl. nyersselyem, brokát, moher, buklé, tweed szövet, lenvászon, lóden, teveszőr, puplin, gabardin

A kék hűvös, erősen elkülönül a másik kettőtől. A tél és a nyár árnyalatainak alapszíne. Mivel a sima többé vagy kevésbé csillogó felületek illenek legjobban a nyárhoz és a télhez, minden hűvös kék alapú szín is a sima felületű anyagokon érvényesül leginkább.

Nyárnak pl. selyem, selyembársony, szatén, krepdesin, alpakka, puplin, piké, ripsz, géz

Télnek: nyers selyem, taft, brokát, damaszt, kasmír, flanel, gabardin, puplin, piké, vászon

Minden szabály alól van kivétel, gondoljunk csak a tűzvörös csillogó felületű körömlakkra, annak is lehet nagyszerű hatása.

Ha az anyagokból indulunk ki, a selymen szinte minden szín minden árnyalata remekül érvényesül, s ez azt jelenti, hogy ezt az anyagot minden típus hordhatja, a típusának megfelelő árnyalatokban.

Akkor most már, csak azt kell tudnunk, hogy a színeinkhez milyen minták illenek.
Tavasz:

eszterházi kockás, sűrű csíkozású és apró kockás minták, tyúkláb minta, halszálka minta , virágminta, mindezek aprótól – közepesig.
Nyár:

pepita, halszálka minta, tartózkodó eszterházi kockás minta, virágminta, foltos ill. pöttyös minta, mindez apró, finom, legfeljebb közepes mértig.
Ősz:

tigris minta, trópikus virágminták, folklorisztikus minták, erőteljes eszterházi minta, élénk kockás, csíkos és pöttyös minták. Mindez apró, közepes, vagy nagy méretben.
Tél:

pepita, zebracsíkos, és széles csíkozású minták, virágminták, pöttyös, és különböző fajtájú és méretű geometriai formákból álló minták. Mindez apró, közepes és nagy méretben.

Végül, de nem utolsó sorban, az alakunk formáját sem szabad figyelmen kívül hagyni. Az alapszabály az, hogy mindig a középarányost kell célba venni.
Az alaktípusok a következők:

Fordított háromszög

Ide tartoznak a kisportolt alakú nők, akik vállban szélesebbek mint csípőben.

A másik változat, akinek a mellkasa szélesebb mint a csípője. Csípője és feneke nem gömbölyű, hanem lapos.

Az éles vonalú feszes fazonok állnak nekik a legjobban, A telt keblűek a lehető legkevesebb figyelemfelkeltő részletet viseljenek testüknek ezen a részén.

Keskenyebb alsó testének egyensúlyba kell kerülni széles vállával. Ezért szoros szövésű, ropogós anyagú blúzokat, felsőrészeket és kiskabátokat viseljen. A laza szövésű kelmékben még szélesebbnek látszik. A húzott derekú ruha kövéríti.

Az egyszerű szabásvonalakat válassza, és a minták helyett különböző színekkel teheti érdekesebbé külsejét.

Mivel gyakran atlétikus felépítésű, megengedheti magának, hogy lábait rövid szoknyában mutogassa.

Cipői alacsony vagy lapos sarkú cipő a legelőnyösebb számára.

Egyenes

Ennek az alaknak a válla és a csípője elölnézetből lényegében egyvonalban van.

Dereka kb 15 cm-rel keskenyebb csípőjénél. Egyenes testalkat sovány és telt változatban fordul elő.

A szoros szövésű anyagok előnyösek, pl. a gyapjú gabardin a lenvászon. A fazont illetően pedig mind a határozott mind a meghatározatlan szabású ruhák.

Legfontosabb hogy dereka tájékát ne hangsúlyozza. A ruha ujjai egyenes, szűkített, és a feszes vonal a legjobb. Legkényelmesebb a bevarrott ujj.

Lágyított egyenes

ez az egyenes alkat módosított változata. Valójában ugyanolyan egyenes, de a dereka határozottabban ívelt. Ezért a lágyabb esésű szoknyák teszik izgalmasabbá külsejét. A lágyított egyenes alkatnak nagyjából ugyanazok az anyagok és szabások valók, mint az egyenes alkatnak, határozottabban ívelt derékvonalát azonban hangsúlyoznia kell. Kulcsfontosságú kiegészítő nála az öv. Mivel derékbősége és csípőbősége közötti különbség 18 cm, vagy esetleg több, előnyösebb, ha szoknyáját és nadrágját derékban több redővel, lágy hajtással a has mellett bővíti.

Szögletes körte

A hagyományos körte alakot a keskeny váll és a széles csípő jellemzi, de előfordul szögletes és gömbölyű változatban is.

A szögletes körte válla keskeny, de nem csapott, hanem egyenes. Csípője a deréktól a combig szintén egyenes és lapos. Az egyszerű vonalak jobban állnak mint a sok fodor és redő. Bármelyik körte típus legfontosabb kiegészítője a válltömés. A szögletes körtének egyenes válltömés való, de ne legyen túlságosan nagy.

Előnyös nekik a stóla, vagy a vállon átvetett sál. A kiskabát szögletes hajtókája szintén szélesebb hatást kelt.

Gömbölyű körte

A szögletes párjához hasonlóan ezt az alakot is a keskenyebb felsőrész és a szélesebb csípő jellemzi. Az alapvető különbség a kettő között, hogy a test körvonala mind oldal, mind elölnézetből íveltebb.

Neki is szüksége van válltömésre, de inkább a gömbölyűt válasszon. Szoknyáinak redőzése ne vegye teljesen körbe, mert az erősíti.

Csónakkivágásban szélesebbnek látszik a válla.

Túl merev anyagokban nehezebbnek tűnik, mint amilyen a valóságban.

Homokóra

Íme a férfiálmok netovábbja!

Az alkat, amelyet sok nő is irigyel. De neki is megvannak a hátrányai. Üzleties, hivatalos kinézetű kosztümöt vagy ruhát pl. igen nehezen talál magának.

A homokóra sziluettje elöl és oldalt nézetből is ívelt. Élesen kirajzolódó derék jellemzi. Csípője gömbölyű, feneke és melle ívelt, és hangsúlyozott, de nem feltétlenül nagy.

Körültekintően kell ruhaanyagot és fazont választania, ruháit a lágy, redőzött és könnyed szabásvonal jellemezze. Kerülje a bevarrt ujjat,kivéve puha anyagoknál, inkább húzott, raglán, vagy bő szabásút viseljen. Kabáthajtókája is mindig lekerekített legyen. Derekát, amely legalább 25 cm-el keskenyebb mint csípője, ki kell hangsúlyoznia. Ha nem teszi, a ténylegesnél szélesebbnek fog látszani.

Kerek

A kerek testalkat valószínűleg egy túlsúlyos gömbölyű homokórával azonos. Ennek típusnak a laza, bő szabás való, nem szabad szűk, határozott vonalú holmikat viselnie. Mindig ügyelnie kell arra, hogy a meglehetősen nagy alkatához illő méretet válassza ki. Arra kell törekednie, hogy derekát elrejtse. A hosszított kiskabátok, az ejtett derekú ruhák előnyösek. Kerülje a vastag és nagymintás anyagokat, mert ezekben a ténylegesnél súlyosabbnak látszik. Válltömés sokat segíhet. Kendőkkel, láncokkal a figyelmet a test középső vonaláról az arcra kell irányítani. Vagy a lábra, ha formás a lába.

-Tavaszi:


Tavasz típus - Élénk

Haj: világos barnától a sötét barnáig

Szem: élénkkék, zöld kékeszöld, zöldes-barnás

Bőr: világostól a közepesig (lebarnulhat, de le is éghet)
Színeid: élénk, harsány, dinamikus színek: pink,
almazöld, türkizkék


Nyár típus - Világos

Haj: világosszőke

Szem: kék, zöld, szürke, kékesszürke, zöldeskék

Bőr: közepestől a világosig (általában nehezen barnul)

Színeid: pasztell, fagyiszínek: babarózsaszín, világoskék


Ősz típus - Meleg

Haj: vörös, vörösesbarna, rézvörös, vörösesszőke

Szem: barna, mogyoró, élénkkék, kékeszöld, zöld

Bőr: arany vagy nagyon fakó, és gyakran szeplős ( könnyen leég, érzékeny bőr)

Színeid: terrakotta, arany, bronz, tégla, őszifalevél-színek
Tél - Hideg

Haj: fekete, sötéttől a középbarnáig

Szem: általában sötétbarna mély mogyoróbarna, sötétkék, olívazöld

Bőr: porcelán, elefántcsontszín, bézs, világos

Színei: piros, királykék, kontrasztos, fémes színek
Mit is kezdjünk a hajunka???

Az idén, ahogy ezt a divatvilág minden terültén megszokhattuk, a frizuradivatban is visszatértünk, újrafelfedeztük, felfrissítettük a 70-80-as évek a végletekig nőies hajfürtjeit. Természetesen kicsit a jelen szája íze szerint színezve, ritkitva, fésülve. A hideg időjárás beköszöntével frizuraszempontból három probléma merül fel: a frizuraromboló sapka, a hóesés és a napsütés hiányától világosabb arcbőr. Lássuk, hogy mindezek ellenére, hogyan tud a 2008-as őszi-téli frizuradivat stílusos és divatos lenni.

Abszolut sztár a bubi frizura

Akár sima, akár hullámos vagy göndör, a bubifrizura minden hajtípushoz jól áll. Frufruval kihangsúlyozhatjuk, vagy takarhatjuk arcformánkat, kiemelhetjük arcunk előnyös részeit. A bubi ? vay bob - az idei hideg szezonban lehet arcot keretező vagy lépcsőzetes bubi, de az asszimetrikus bozontos is szóba jöhet.A rövid, félhosszú haj kedvelőinek itt van például az úgynevezett fordított bubi, ami hátul egészen rövid, elől hosszabb, ezért vékonyszálú hajhoz is kíválóan alkalmas és kihangsúlyozza az álkapocs vonalát és az arc egyes részeit.

A lépcsőzetesen vágott bubi nemcsak dúsítja a hajat, hanem játékos, rámenős is, így szintén alkalmas vékony szállú hajhoz is. A dúsabb hajkoronával megáldottak, a végeknél elvékonyíthatják, amivel fiatalossá és merésszé tehetik. A klasszikus bubi szintén divatos idén ősszel, elegáns viselet, klasszikus megjelenést kölcsönöz. A bubi göndör változata két oldalt két tinccsel keretezi az arcot.
A bubihoz idén frufru is dukál, ami lehet szexisen féloldara fésült, vagy egyenes frufru, mely a klasszikus bubihoz passzol leginkább. A frufrut 3-4 hetente karban kell tartani. Óvális arcformájú hölgyeknek ajánlott.

Szemtelenül ficánkoló hosszú hajA minusz 20 fokos hidegben igazán örülhetnek hosszú hajúak, hogy a több réteg meleg ruhán kívül még a hajuk is melegíti kicsit őket. A hosszú haj a 2008-as őszi-téli szezonban szenvedélyesen dús formát ölt. Nem szükséges a sapka és a neves időjárás miatt aggódnunk, szabadfolyást engedhetünk hajunknak és egyúttal felcserélhetjük a hajvasalót hajcsavarókra, mert az idén a nyolcvanas évek filmsorozataiból jól ismert laza loknik, dús hajkorona a menők. Mivel a dús hatás elérése a cél, a tépett hajat a teljes hosszában meghagyott hajkorona váltja fel. De hogy a sorozatoknál maradjunk a szemtelenül ficánkoló hullámokon kívül trendik lehetünk a kifelé vasalt végű egyenes hajjal is, hasonlóan Charlie angyalaihoz, illetve a a befelé fésült Vidal Sassoon nevéről elhíresült frizurával is.
Szintén nosztalgikus hangulata van a nagy visszatérőnek, a sima lófaroknak, hátul befont copfoknak, a ? főleg alkalmakra ajánlott - felfogott hajnak, kontyoknak. A laza, kócos kontyot hétköznapokban is nyugodtan használhatják, elsősorban a szép nyakú, toka nélküli hölgyek.

A rövid haj márpedig nem megy ki a divatból

A rövid hajat sokszor kihagyják a frizuradivat bemutatásokból, pedig akiknek a rövid áll jól, értelmetlen hajkorona-növesztéssel kínlódni. A rövid hajúaknak ugyanakkor számtalan lehetőségük van nemcsak arcformájukat, de egyéniségüket is kifejezni hajviseletükkel. Másik előnye, hogy kevesebb formázást, törődést igényel és előnyösebb vékonyszálú, ritka hajhoz, nem utolsó sorban fiatalít is és akár kéthavonta változtatható. Idén ősszel a kifelé szárított, egyenes hajat érdemes kipróbálni.Hajszínválasztás a természetesség jegyében

Divatos hajszínt választani nem egyszerű. Folyamatosan jelennek meg új színek, párosítanak különböző színeket egymással, de ahhoz, hogy ezek esztétikusak legyenek, nagy odafigyelés szükséges. A 2008-as év hajszíneit a természetes hatás jellemzi. Hódít a koszos szőke és az aranybarna és ezek árnyalatai.

Felejtsük el a hagyományos szőkét, és ?nyers? színeket, mint a 2006 trendi pinkje és kék tincsei. A természetes look a divat. A hirtelen szőke, mint ahogyan a hideg hajszínek nem ajánlottak téli időszakra, mert a napfény hiányában nem tűnnek természetesnek. Válasszunk inkább sötét tincsekkel tüzdelt szőke hajszínt, ami amellett, hogy természetesebb hatású, a téli világosabb arcbőrhöz is előnyösebb. Az aranybarna lekörözi idén a vörös árnyalatait. Bár kombinálható burgundival és barnával, mielőtt betincseljük hajunkat, győződjünk meg róla, hogy természetes, napszitta hatást kelt inkább, mint tarka csíkozást.
Legjobb hajszínek a téli időszakra a meleg, élénk, sötét színek, mint a perzselő barna vagy némely árnyalata ennek tincsek formájában. Ezek a színek csábítóvá, meséssé teszik megjelenésünket és kiemelik arcszínünket is.

A haj - legyen hosszú vagy rövd, göndör vagy sima, dús, vagy vékony szállú - minden nő büszkesége, de csak ha egészséges, ápolt, és karbantartott. Ne csak a frizuratrendre figyeljünk, hanem arra is, hogy hajunk egészséges maradjon.Az aktuális divat legyen szó, akár frizuráról, akár ruháról, de már a zenér?l is, az éppen elmúlt évnek, id?szaknak akar ellentmondani, vagy legalább felülmúlni azt. Pár éve a divatszakmák visszafelé tekintenek. Érthet?, hiszen a három-négy éve dúló extravaganciát, színkavalkádot már nem lehet felülmúlni.

Ilyenkor az történik, hogy a színes, tépett, aszimmetrikus vonalakból egyszín?, egyenesebb vonalú ruha, frizura lesz. 2006-ban a frizuradivat a 70es, 80-as évekbe tekintenek vissza. Azért annyi szabadságot megengednek maguknak, hogy többfajta trend megférjen egymás mellett.


Göndör vagy vasalt
A hosszú és félhosszú hajat mostanság vasalják. Nálunk a fodrásztól kilép? hölgyek még mai napig vasaltak, de szerencsére csak az els? hajmosásig. Nekik üzenjük, hogy az idei év divatja ennél romantikusabb, inkább a borzos, laza, fésületlennek t?n? hajviselet. Divat a laza lokni, göndör, a dús hatású haj. Azaz ismét szakítanunk kell egy trenddel, a hajtépéssel, ritkítással.

A vonalzóegyenesre lewaxolt tincsek helyett idén divat a kifelé szárított, oldalt elválasztott Charlie-frizura, frufruval. Ajánljuk hosszabb orrúaknak, kissé szögletes arcformához. Szabályos, finom arcvonásokhoz nem lépcs?zetes, hanem aszimmetrikus vágás is megengedett, de divat a befelészárított Sassoon-frizura.


Kontyalávaló
Ismét divat a konty. Nem kell feltétlenül édesanyánk mennyasszonyi képéhez hasonló 15-20 centisre emelni, de bármi mást amit a fantáziánk és az alkalom megenged lehet vele m?velni. Hétköznapra kicsit borzos, laza, kihulló tincsekkel viseljük. (Nem árt ha szép nyakunk van hozzá!)


A rövid haj is lehet n?ies
Akit nem áldott meg a genetika dús, vastag szálú hajjal, szép a fejformája, ne mondjon le a rövid hajról, csak azért mert n?iesebb akar lenni. Idén a tépett, kifelé szárított egyenes rövid haj a divat. Ne felejtsük el, hogy a megfelel?en megválasztott frizura kiemeli az el?nyös arcvonásokat!


Men? színek
A festés nem csak színez, hanem dúsít is. A sz?kítés, a melírozás és a festés érdesíti a hajszálak felületét, ezért vastagabbnak látszanak, de ez csak a vegyszeres kezelés hatása, tehát roncsol is, ezért inkább egészséges hajhoz alkalmazzuk. A színez?k inkább ápolnak.
Ahogy a ruhadivatban is felváltották a zöld és pink színeket a visszafogottabb színek, a hajszínek is veszítettek harsányságukból. A visszafogott, természetes árnyalatok divatja az idei év. De továbbra is divat a tincselés, a lényeg azonban az egyes árnyalatok természetes hatású harmóniája (barna sz?kével, sötétebb vörös világosabb vörös csíkokkal)

Divat ide vagy oda....
Az idei divat még hagyján, mert elég tág teret enged a fantáziának vágásban, viseletben és színben is, de mindig az egyéniség kell a legmeghatározóbb legyen. A fontos, hogy mi érezzük jól magunkat. Hiába divatos a Sasson, ha kamaszkorunk vagy a Dallas jut róla eszünkbe...

Menj fodrászhoz!
Miel?tt fodrászhoz mennél frizurát váltani, néz körül a "piacon" (neten, divatlapokban), de bármi hajmereszt? jutna eszedbe, kérdezd meg a fodrászodat is, hogy mi a véleménye róla. Lehet-e a te hajadból olyat varázsolni? A másik nagyon fontos, hogy ne hagyd magad rábeszélni valami olyasmire, amiben nem vagy egészen biztos, hogy szeretnéd.
Célszer? egyszer?, könnyen kezelhet? fazont vágatni, amelyet nem kell sokáig formázni. Ilyen például a "bubifrizura": hátul, oldalt rövidre vágva, a fed?szálak hosszúra hagyva; vagy a klasszikus BOB. Gyakran a jó átmenet is segít a vékony szálú hajon. De ez nem minden esetben válik be, a nyesés, a ritkítás, a stuccolás néha még vékonyabbá teszi a hajat. A legjobb (f?leg hosszú haj esetében) az egyenes vágás, mivel egészségesebbnek, tömörebbnek néz ki a haj egésze.Egy újabb szezonális változás előtt áll a divatvilág, és már nem tudsz lépést tartani? Nincsen gyorsabb és hatásosabb módja a megújulásnak, mint egy új frizura.
csak akkor vállald be, ha fodrász a pasid


Az idei ősz egyik nagy befutója a szemöldöktakaró frufru. A sikkes egyenes vonal megszabja arcod formáját, ugyanakkor kifinomult hatást kelt. Főként ovális és szívalakú ábrázattal büszkélkedő lányoknak ajánljuk. A fazon formája leginkább az egyenes, tömött sörénynél érvényesül, de pöndör hajjal is meg lehet próbálni.

Ebben az esetben viszont gyakran kell vasalni és egyengetni. A frizurászkodás legmacerásabb része ebben az esetben maga a frufru, ami minden esetben egyenletes kell legyen, ergo három-négy hetente profi fodrász kezeit igényli.


elszállsz tőle


A menedékes vágásmód már klasszikus hajszobrász trükk, éppen ezért nem is maradt ki az idei trendből. A kezelhetetlenül dús hajúaknak a legpraktikusabb, hiszen légiessé teszi a frizurát. A vágást mindenképpen képzett fodrász végezze, hiszen csupán egy rossz nyisszentéssel tépett és nem menedékes lesz a hajad.

Ehhez az amúgy is rétegelt fazonhoz nem ajánlott a többszínű festés, itt az aranyszabály a kevesebb az több, ellenkező esetben úgy fogsz kinézni, mint egy paradicsommadár.


a skandináv csajok rémálma


Ez a frizuratípus formájánál fogva makacs göndör hajjal vállalható be. A rövid fazontól nem kell megijedni: centis frizurával is lehetsz nőies. Szívalakú arcformával néz ki a legjobban, de lényegében mindenki viselheti.

Olyan csajoknak ideális, akiknek sem idejük sem kedvük nincs órákat a tükör előtt tölteni, elég ha ébredés után zselével vagy habbal formázzák. A fazon megtartása érdekében hat hetente előrejegyezhetsz a fodrászodhoz.


nem harang, gomba


A gomba alakú bubiról mindig az ifjú Beatlesek jutnak eszembe, ez azonban nem jelenti azt, hogy csajoknak is ne állna jól ez a fazon. Főként a vékonyszálú hajjal mutat jól, mivel ezt valamivel egyszerűbb bubiba formázni. A vágásnál kell vigyázni, ugyanis ha fodrászod túlzottan belelendül a menedékes nyírbálásba, inkább haranghoz, mint elegáns gombához fog hasonlítani a fejed.

Tekintve, hogy amolyan uniszex vagy androgén fazon, főleg magas, inas lányokon áll jól. Ehhez a frizurához bátran társíthatsz nőies kiegészítőket, csajos színeket, úgy sem fogsz cicababának kinézni.


az ollóval óvatosan kell bánni


Nem kell feltétlenül emósnak lenni, hogy ezt a frizurát felpróbáld. A centis tincsek nőiességén az extra hosszú féloldalas frufru emel. Azonban az ollóval itt is óvatosan kell bánni, vigyázni arra, hogy ne legyenek természetellenesen cikcakkosak a tincsek. A frufru hossza kábé ajakmagasságig kell érjen, és vigyázz arra, hogy ne legyen túl tömött vagy meredeken lépcsőzött.

A haj típusa ebben az esetben nem befolyásolja a frizura sikerességét, hiszen egy kis zselével még a legvadabb tincseket is kordában lehet tartani. Göndörben még nem láttam ezt a fazont, de valószínűleg nem is éri meg próbálkozni vele.


kanyarmentes bubi


Ez a fazon lényegében a bubi egyik alaptípusa, csupán annyi különlegességgel, hogy a középhosszú hajvégek sem ki sem befele nem kanyarulnak. A frufru ebben az esetben is a szemöldököt kell takarja, az annál rövidebb már infantilisen néz ki.

Ha nem tökéletesen egyenes a hajad, akkor egy hajvasalóra lesz szükséged, hogy rendben tartsd a fürtjeidet. A hajvégek egyenesének és a frufru lágyságának a kontrasztja teszi talán, de számomra ez az idei szezon nyertese.


havi visszanyirbálást igényel


A kurta fiús frizura megszállottja a képen mosolygó Aygness Deyn modell, viszont meg kell adni, nagyon jól áll neki. Ez nem jelenti azt, hogy te nem próbálkozhatsz vele. Göndörön kívül akármilyen hajtípussal jól megy, viszont a havi visszanyirbálás itt is elemien fontos.

Ha szégyelled a nyakad vagy az arcod mutogatni, akkor inkább válassz más fazont, hiszen az ilyen rövid tincsek esetében mindkettő szem előtt lesz.


a korán kelők frizurája


Az idei őszi-téli szezon slágerének, a bubinak egy harmadik típusát egyre többen hordják. A menedékes bubit főleg kerek és ovális arcformához ajánlják a szakértők. Ennek a fazonnak a formázása kicsivel több időt vesz igénybe a rétegek miatt, viszont fiatalos, könnyed és optikailag hosszabbítja a nyakat.

A lépcsőzetes rétegek főleg az áll és fül mellett kell hogy hangsúly kapjanak, ezeket a tincseket kell majd később formázni.


mosod, szárítod, vágod, megunod


Az egyenes, egyforma hosszú frizurát csak azok próbálják meg, akiknek alaphelyzetben is egyenesek a fürtjei, hiszen a folyamatos vasalás időigényes, és nem is tesz jót a hajnak.

Az egyenletes vágásra oda kell figyelni, és periodikusan levagdosni a végeket, mivel ennél a fazonnál rusnyán látszanak a töredezett hajvégek. Formázni lényegében nem kell, a mosod-szárítod műveletsor bőven megteszi ebben az esetben.natúrban menő, csigában béna

A göndör hajú csajoknak sem kell szomorkodni, hiszen reneszánszukat élik a pöndör sörények. Arcforma szempontjából itt nincsen korlát. A fodrászom szerint nem érdemes műcsigákkal bajlódni, hiszen a dauer nem is néz ki jól, és a hajszálakat sem kíméli. A göndör tincseknél a menedékesen vágott fazon a legideálisabb, mivel így nem oroszlánsörényre fog hasonlítani a bozontod.

A göndör haj köztudottan sokkal szárazabb, mint akármelyik másik típus, így mindenképp használj valamiféle mosás utáni balzsamot, kondicionálót: ettől lesznek szépen pöndörödő, fényes fürtjeid.
http://tinidivat.linkindito.hu/